5 trucs die je haar sneller laten groeien!

5 trucs die je haar sneller laten groeien!

Als je vaak voor de verandering gaat en verschillende haarlengtes wilt uitproberen, of als je bezoek aan de kapper je niet echt blij heeft gemaakt, dan zullen deze tips je helpen om je haar sneller te laten groeien!

1. Massage

Investeer tien minuten per dag in je hoofdhuid. Massages stimuleren de haarwortels en bevorderen de groei.
Tip: Massage tools en geschikte haarborstels zijn makkelijk in gebruik.

Ecco Verde aanbeveling: Grote Ovale Borstel van tek

2. Olieverversing

Olie met vitamine E beschermt tegen schadelijke milieu-invloeden en stimuleert de groei enorm. Kokosolie is hier perfect voor!
Tip: Masseer de olie in de hoofdhuid voor het wassen en laat het een tijdje intrekken. Dit versterkt de wortels en helpt de hergroei!

Ecco Verde aanbeveling: Kokosolie van Najel

3. Inversiemethode

Twee centimeter meer haarlengte in één week? Dat is de belofte van de inversiemethode! Een combinatie van warmte, massage en olie zou de bloedsomloop stimuleren en de haargroei bevorderen. Verwarm hiervoor plantaardige olie (rozemarijnolie, amandelolie, olijfolie) een beetje (niet te heet!) en masseer de hoofdhuid met je vingers tot de hele hoofdhuid nat is. Vervolgens ongeveer vier minuten lang: Hoofd naar beneden! Laat het losjes hangen, bijvoorbeeld over de rugleuning van de bank, en ontspan. Daarna was je haar zoals gewoonlijk, herhaal dit een week lang elke dag en hoop dat het de moeite waard is!

Ecco Verde aanbeveling: Amandelolie van La Saponaria

4. Revitaliserende ondersteuning

De dagelijkse of wekelijkse haarroutine kan het beste meteen vanaf het begin worden uitgevoerd met producten die gericht zijn op haargroei en het versterken van de haarstructuur. Drogisterijproducten bevatten vaak ingrediënten die de hoofdhuid uitdrogen.
Tip: Let op naar siliconenvrije producten en producten zonder sulfaathoudende oppervlakteactieve stoffen. Rozemarijnolie en vetkruid zijn de perfecte ingrediënten voor een optimale voeding van de haarwortels.

Ecco Verde aanbeveling: Vitaliserende Haartonic van Weleda

5. Turbo van binnenuit

Met de juiste voeding kun je veel goeds doen voor je haar en het helpen groeien. Zalm, noten, quinoa en Griekse yoghurt zijn hier je partners! Tip: Neem daarnaast voedingssupplementen die de gezondheid van je haar ondersteunen.

Ecco Verde aanbeveling: HAIRCAP Energy van BIOEARTH