De voordelen van ecologische reinigingsmiddelen

De voordelen van ecologische reinigingsmiddelen

Er zijn veel conventionele schoonmaakmiddelen, maar veel daarvan bevatten problematische of zelfs schadelijke ingrediënten. Ecologische huishoudelijke reinigingsmiddelen bieden een echt alternatief.

Er zijn veel schoonmaakproducten op de markt en elk product belooft nog makkelijker schoonmaken. Natuurlijk is schoonmaken een vervelend dagelijks klusje. Ze maken toch allemaal schoon, dus het maakt niet uit welk product ik kies. Of toch wel?

Niet alle schoonmaakmiddelen zijn hetzelfde

Er is een enorm verschil - niet in schoonmaakprestaties, want echt slechte schoonmaakmiddelen vind je tegenwoordig zelden. Het verschil zit hem in de ingrediënten van de producten en wat deze chemische cocktails met ons en de natuur doen.

Cocktails van agressieve stoffen

Veel conventionele schoonmaakmiddelen zijn echte chemische cocktails die een hele reeks zeer agressieve stoffen bevatten. Deze kunnen schadelijk zijn voor onze gezondheid en het milieu. Vooral kinderen, maar ook huisdieren lopen gevaar. Er is echter een alternatief waar steeds meer mensen bewust voor kiezen als ze boodschappen doen: biologische schoonmaakmiddelen.

Hier zijn een paar voordelen die biologische schoonmaakproducten bieden:

1. Gezonder voor ons

Een persoon die ecologische schoonmaakmiddelen gebruikt om schoon te maken, neemt niet langer schadelijke chemicaliën op via zijn longen of huid. Maar ook andere gezinsleden profiteren ervan omdat ze niet langer worden blootgesteld aan problematische reststoffen.

Conventionele reinigings- en ontsmettingsmiddelen verhogen bijvoorbeeld het risico op astma, zoals verschillende onderzoeken hebben aangetoond.

2. Beter voor de natuur

Bij het schoonmaken komen schadelijke chemicaliën via de afvoer in het milieu terecht. Veel van deze chemicaliën zijn niet biologisch afbreekbaar en vervuilen flora en fauna dus langdurig.

Door over te stappen op biologische schoonmaakmiddelen helpen we de milieuvervuiling te verminderen. De verpakking van veel biologische schoonmaakmiddelen is ook recyclebaar, wat ook de hoeveelheid afval vermindert.

3. Minder antibacteriële producten

Ontsmettingsmiddelen klinken op het eerste gezicht geweldig. Wie wil er nu geen bacterievrij huis? Studies hebben echter aangetoond dat deze producten niet alleen totaal overbodig zijn, ze zijn vaak zelfs slechter. Het veelvuldige gebruik van desinfecterende schoonmaakmiddelen leidt er bijvoorbeeld toe dat bacteriën resistentie ontwikkelen tegen antibiotica. Daarnaast bevatten deze producten vaak problematische ingrediënten die ons endocriene systeem of schildklier kunnen belasten en zo gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Biologische schoonmaakmiddelen bevatten meestal geen antibacteriële middelen en zijn daarom niet problematisch.

4. Veiligheid

De meeste biologische reinigers gebruiken mildere schoonmaakmiddelen. Daardoor worden ze beter verdragen door de huid, bevatten ze minder problematische stoffen en zijn ze niet corrosief of ontvlambaar.

Bij Ecco Verde bieden we producten aan van Sonett, Sodasan of Klar. Dit merk produceert consequent ecologische schoonmaakproducten, maar ook zepen en huidverzorging. Neem maar eens een kijkje in ons assortimentt.

Als je nog meer keuze wilt, raden we Ecosplendo aan - onze winkel voor biologische schoonmaak-, afwas- en wasmiddelen met een assortiment van vele internationale topfabrikanten van biologische schoonmaakproducten.