Right to the Roots - Interview met apotheker Alexander Ehrmann van Saint Charles Cosmetics

Right to the Roots - Interview met apotheker Alexander Ehrmann van Saint Charles Cosmetics

De natuurcosmetica-scene ontwikkelt zich en biedt een steeds hoogwaardiger, innovatiever assortiment voor huid en haar. De Saint Charles-apotheek ontwikkelt al decennia lang een breed scala huisspecialiteiten. Deze zijn gebaseerd op het gebruik van natuurlijke ingrediënten van de hoogste biologische kwaliteit en waren tot juni 2008 alleen verkrijgbaar in de Saint Charles-apotheek.

We vroegen om een interview met apotheker Alexander Ehrmann, die meer dan tien jaar geleden begon met het ontwikkelen van zijn eigen lijn natuurlijke cosmetica met zijn eigen lijn, Saint Charles Cosmetics, geheel onder het motto van Saint Charles "Right to the Roots".

Meneer Ehrmann, hoe kwam u als apotheker op het idee om uw eigen natuurlijke cosmeticalijn te creëren?

Ik was van heel vroeg al geïnteresseerd in natuurlijke cosmetica. Het gebruik van natuurlijke producten voor gezichts- en lichaamsverzorging was vanaf het begin logisch voor mij. Bij onze producten ligt de focus op effectiviteit, net als bij medicijnen helpen onze cosmetica bij (huid) problemen.

Het is een interessante benadering. Hoe ziet dat er in detail uit?

Bij het maken van de recepten volg ik, als een apotheker, mijn passie voor het ontwikkelen van natuurlijk effectieve cosmetica. We hebben producten ontwikkeld zoals onze Saint Charles Pharmacy Soap, SOS Balsam, Cream Deodorant en Hand Balm specifiek voor specifieke indicaties. Zo werkt de SOS Balsam bijvoorbeeld tegen zonnebrand en de apothekerszeep helpt om de handen op natuurlijke wijze te desinfecteren.

Hoe worden je klanten van deze natuurlijke cosmetica overtuigd?

Dat is heel eenvoudig te beantwoorden: natuurcosmetica bevat huididentieke, natuurlijke stoffen en wordt daardoor beter door de huid opgenomen. Hoogwaardige, biologische producten bevatten bovendien alleen pure biologische ingrediënten die de huid op een natuurlijke manier laten stralen.

Apothekers hebben nog steeds een nogal stoffig imago. Wat denkt u hierover?

Traditie en oude kennis zijn ook aanwezig in de Saint Charles-apotheek. Deze kennis combineren we met kruiden die onder onze neus groeien. Ons motto is: “De kruiden die we voor de deur vinden kunnen worden verwerkt tot remedies, we kunnen ze gebruiken in cosmetica of we kunnen ze opeten.” Dit alles combineren we met moderne kennis: tot aan de wortels.