Wilde roos

Rosa Moschata (Rosehip) Seed Oil, rosa canina (rosehip) seed oil

Wilde rozen behoren tot de familie Rosaceae, de familie die niet door de mens is gekweekt. Ze worden veel gebruikt in de wereld; vanwege de verschillende soorten wilde roos, zijn er verschillende INCI-namen voor wilde rozenolie. Rosa Canina is in Europa bekend als hondsroos, zijn vruchten zijn de rozenbottels die veel worden gebruikt in cosmetica. Rosa Mosqueta is op zijn beurt een verzamelnaam voor verschillende ondersoorten van de wilde roos. Cosmetisch worden echter alle soorten als gelijkwaardig beschouwd.
Tegenwoordig is Chili de grootste producent van wilde rozenolie. "Wild Rose-oliën" zijn vaak gebaseerd op andere oliën die zijn verrijkt met essentiële rozenolie om een ​​roze geur te verkrijgen. Pure rozenbottelolie ruikt echter niet naar rozen, maar heeft een subtiele nootachtige geur. Het is een lichtgewicht, snel op te nemen olie. Het is meer ondersteunend dan bijna elke andere olie en ondersteunt de regeneratie van de huid en biedt de beste verzorging voor een droge, schilferige huid, donkere vlekken en littekens. Deze prachtige olie heeft sterke genezende en regenererende eigenschappen, bevordert de aanmaak van collageen in de bindweefsels en zorgt ervoor dat de huid vocht vasthoudt. Het stimuleert de celvernieuwing en is een prachtige gezichtsolie voor een rijpe, droge of ontstoken huid.

Cosmetische eigenschappen:

  • lichtgewicht en snel geabsorbeerd
  • ondersteunt regeneratie van de huid, gaat littekens en pigmentatie tegen
  • ideaal voor de droge en schilferige huid
  • bevordert de productie van collageen
  • houdt vocht vast
  • bevordert de celvernieuwing, ideaal voor de volwassen en ontstekingshuid

In aromatherapie wordt deze roos beschouwd als een afrodisiacum, kalmerend middel en verzachtend middel in gevallen van depressie. Het helpt bij hartzeer, verdriet en neerslachtigheid en verlicht spanning en slapeloosheid.