Happy in Homeoffice met Pukka

Happy in Homeoffice met Pukka

Dit houdt je evenwichtig en productief

Blijf actief

Als we te lang in dezelfde houding blijven zitten, zoals voorovergebogen voor de laptop, worden we snel stijf en beginnen onze spieren pijn te doen.

 • Sta dus met regelmatige tussenpozen op, beweeg door de kamer, integreer kleine beweegblokken in uw werkdag of gebruik de tijd die u water kookt voor een paar "stretchoefeningen".
 • Misschien helpt het ook om een timer in te stellen die je eraan herinnert een korte pauze te nemen voor wat beweging. Controleer ook regelmatig je houding en verander deze elke keer.
 • Kruidenfavorieten van actieve mensen: de kurkuma wortel en gember zijn de helden van onze biologische kruidentheeën: "Turmeric Active" en "Three Ginger", de biologische latte "Fiery Ginger" en ons biologisch voedingssupplement "Turmeric Active".

Zoek routines voor thuis

Zoek een routine en beperk uw werktijden om ontspannen te blijven: een routine helpt u om stress en angst onder controle te houden en uw werk en vrije tijd duidelijk af te bakenen.

 • Probeer elke dag rond dezelfde tijd op te staan (een ideale tijd is 7.00 uur 's ochtends) en maak je geest wakker met een paar minuten meditatie. Om jezelf te aarden en tegelijkertijd je batterijen op te laden, kan een wandeling van 20 minuten of een paar zonnegroeten ook helpen.
 • Ondersteun je spijsvertering door op vaste tijden te eten en geef je lichaam de kans zich daaraan aan te passen.
 • Plan elke werkdag, welke taken je wilt afhandelen. Wees realistisch en plan pauzes - dit maakt uw dag overzichtelijk en je kan kleine tussentijdse successen vieren.
 • Aan het einde van elke werkdag helpt een klein ritueel uit te voeren om uw werk en vrije tijd te scheiden - vooral omdat je niet langer naar je werk hoeft te pendelen. Je laptop opbergen en je werkruimte op ruimen is het meest effectief, vooral als je werkplek in je slaap- of woonkamer is.
 • Metgezel voor een sterke geest: de Ashwagandha-wortel wordt zeer gewaardeerd in zijn thuisland India en zit bijvoorbeeld in onze biologische kruidentheeën "Night Time" en "Peace" en de biologische latte "Night Time". Het biologische voedingssupplement "Ashwagandha Wholistic" bevat hoogwaardig biologisch Ashwagandha-poeder en jodium voor kalme zenuwen.

Krijg genoeg slaap

Probeer ondanks de huidige veranderingen een normale slaaproutine te vinden door op hetzelfde tijdstip te gaan slapen en op te staan. Het belangrijkste voor een goed slaapritme (circadiane) is zonlicht - zodra het ons netvlies raakt, vertelt het het lichaam dat het tijd is om actie te ondernemen.

 • Stel jezelf daarom 's ochtends bloot aan zoveel mogelijk zonlicht. Als je niet naar buiten kunt, ga dan naar een open raam en baad je in het ochtendzonlicht.
 • Neem 's avonds voor het slapengaan voldoende tijd om te ontspannen en uw lichaam voor te bereiden op je bedtijd.
 • Vermijd 's avonds grote maaltijden die ervoor zorgen dat uw lichaam niet slaapt. Schakel de tv, mobiele telefoon en andere elektronische apparaten uit, waarvan het blauwe licht je kunstmatig wakker houdt en pak in plaats daarvan een boek, luister naar muziek of schrijf in een dagboek.
 • Als het bedtijd is, probeer je kamer dan zoveel mogelijk te verduisteren en vrij te houden van elektrische apparaten. Bovendien kan het helpen om de kamertemperatuur 's nachts te verlagen en voor het slapengaan te ventileren.
 • Kruidenhelden voor zoete dromen: lavendel, kamille en valeriaan wiegen je op natuurlijke wijze in slaap, bijvoorbeeld in onze biologische kruidenthee "Night Time" en ons biologische voedingssupplement en biologische latte met dezelfde naam.

Blijf gefocust

In het thuiskantoor zitten we vaker voor het scherm omdat we onze ogen niet van de laptop afhouden voor meetings en discussies met collega's. Kleine micro-pauzes helpen je gefocust te blijven en je stressniveau laag te houden.

 • Dit is een goed moment om nieuwe manieren te ontdekken om uw tijd te beheren. Heb je bijvoorbeeld ooit gehoord van de Pomodoro-techniek? Ze adviseren om met de tijd die we hebben te werken in plaats van tegen de tijd te vechten. Door uw werkdag op te splitsen in secties van 25 minuten met pauzes van 5 minuten, krijgt u ook een nieuw gevoel van productiviteit.
 • Planten en kruiden voor heldere gedachten: Tulsi wordt verondersteld ruimte te creëren in de drukte en wordt in zijn geboorteland India als heilig beschouwd. In onze biologische kruidenthee "Tulsi Klarheit" ontvouwt het zich tot een aromatisch theegenot. Voor een duidelijke focus hebben we Tulsi gecombineerd met kurkuma en jodium in ons biologische voedingssupplement “Turmeric Brainwave”, dat bijdraagt aan de normale werking van het cognitieve systeem.

Houd je spijsvertering gaande

Onze spijsvertering, of beter gezegd ons microbioom, heeft een impact op ons algehele welzijn. De Ayurvedische leer kent dit verband al duizenden jaren. Het onderwijs heeft altijd gekeken naar het spijsverteringskanaal van zijn patiënten om conclusies te kunnen trekken over hun algemeen welzijn.

 • We weten nu dat 70 tot 80% van onze immuuncellen zich in ons spijsverteringskanaal bevinden. Dat is logisch, want we nemen tenslotte de meeste vreemde deeltjes op met voedsel, enz. De natuurlijke bacteriegemeenschap in de darm, ons microbioom, helpt ons bij de spijsvertering, bestrijdt ziekteverwekkers en traint ons immuunsysteem. Dus door ons spijsverteringskanaal te versterken, ondersteunen we ook ons immuunsysteem.
 • Kruiden voor een “happy belly”: Anijs, venkel en kardemom zijn ideaal voor een frisse start en spelen de hoofdrol in onze biologische kruidenthee “Feel New”. Triphala is een Ayurvedisch recept met drie vruchten van Amla, Bibhitaki en Haritaki en wordt zeer gewaardeerd in de Ayurveda. Ons biologisch voedingssupplement "Triphala Plus" vult dit aan met psylliumschillen en gouden lijnzaad om het innerlijke systeem zachtjes te ondersteunen.

Cafeïne - ruil koffie in voor groene thee

Cafeïne hoeft niet slecht voor ons te zijn, zolang we maar letten op de bron waar we het vandaan halen.

De meesten van ons hebben veel stress in het leven. Als we ons moe of uitgeput voelen - vaak als direct gevolg van alle stress - nemen we vaak onze toevlucht tot koffie voor een energieboost. Hoge doses cafeïne en andere stimulerende stoffen in koffie kunnen er echter voor zorgen dat het lichaam meer stresshormonen aanmaakt en dat onze stressreactie nog sterker wordt.

Duurzame veranderingen

Welke voornemens je ook aanspreken: onthoud dat er altijd kleine, haalbare doelen kunnen zijn die je elke dag voor jezelf kan stellen. Stel je voor dat je doel een zaadje is dat je hebt gezaaid. Je bent er vast van overtuigd dat het zal ontkiemen en bloeien.

Zelfs als je langetermijndoel nog niet in zicht is, zal het dagelijks voltooien van kleine stappen helpen om positiviteit, duidelijkheid en vertrouwen te brengen in de richting waarin je beweegt.

Onthoud dat dit gaat over het opnieuw verbinden met jezelf. Dus neem de tijd om te doen waar je blij van wordt.