Karbonoir - Van kokosnoten tot actieve kool

Karbonoir - Van kokosnoten tot actieve kool

Of het nu wordt gebruikt in ventilatietechniek, landbouw, waterbehandeling of geneeskunde - actieve kool is al duizenden jaren een hot topic in veel toepassingsgebieden. Dit komt omdat poreuze houtskool een bijzonder belangrijke eigenschap heeft: absorptie. Deze speciale eigenschap kan ook uitstekend worden gebruikt in de cosmetische sector - zoals bewezen door het merk Karbonoir.

Actieve kool heeft absorberende eigenschappen en kan op een groot aantal verschillende gebieden worden gebruikt. In de geneeskunde wordt het bijvoorbeeld in het maagdarmkanaal gebruikt om spijsverteringsproblemen aan te pakken, omdat het ontgift en het lichaam ontdoet van schadelijke stoffen. In cosmetica is actieve kool perfect voor het reinigen van het lichaam en de tanden.

Waar wordt actieve kool van gemaakt?

Het zwarte poeder kan worden verkregen uit verschillende plantaardige of minerale stoffen - hout, turf of, zoals het geval is bij Karbonoir, kokosnoten. Om precies te zijn, de actieve kool wordt gewonnen uit de schillen van kokosnoten. Het is 100% natuurlijk en volledig vrij van additieven en conserveringsmiddelen, waardoor het het ideale cosmetische ingrediënt is.

Black is beautiful

De merknaam Karbonoir is afgeleid van "carbon" en "noir", het Franse woord voor zwart. Het merk heeft zich toegelegd op het verwerken van actieve kool in al zijn productformules.

Een paar jaar geleden herkende Karbonoir de trend en lanceerde twee gitzwarte producten om verkleurde tanden, vlekken, mee-eters en acne tegen te gaan:

Het Karbonoir-assortiment wordt voortdurend uitgebreid met meer actieve koolhelden:

Anti-aging serum:
gaat rimpels en fijne lijntjes tegen en zorgt voor een fris ogende teint. Voedt en hydrateert de huid.

Zwart masker met actieve kool:
heeft een talgregulerend, voedend en revitaliserend effect. Tegelijkertijd zorgt het voor een milde exfoliërende werking die de poriën reinigt en vettigheid vermindert.

Voedende zalf met actieve kool:
voedende, intensieve verzorging voor jong en oud - beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals kou, wind en droogte.

Tandpasta met actieve kool:
bindt bacteriën en onzuiverheden. Het helpt de vorming van tandsteen te voorkomen en maakt de tanden op natuurlijke wijze witter.

Klik hier om het merk te ontdekken!