Natuurlijke cosmetische verzorging voor de gecombineerde huid

Natuurlijke cosmetische verzorging voor de gecombineerde huid

Hier laten we u zien waar u op moet letten bij individuele verzorgingsproducten als u een gecombineerde huid heeft.

Hoe weet u of u een gecombineerde huid heeft?

Een gecombineerde huid is te herkennen de verschillende gebieden. Een gecombineerde huid heeft zowel vette als droge plekken. De olieachtige gebieden zijn meestal geconcentreerd in de T-zone rond de neus, het voorhoofd en de kin, terwijl de wangen meer droog zijn.

De gecombineerde huid stelt verschillende eisen afhankelijk van het gebied. Dit maakt het zoeken naar een verzorgingsporduct niet altijd even makkelijk. Het product moet de huid in evenwicht brengen maar niet "oververzorgen". Enkele tips waarop u kan letten bij het uitzoeken van verschillende verzorgingsproducten voor de gecombineerde huid.

Reiniging

Het belangrijkste aan een reiniger is: "niet te agressief". Een zeer agressieve reiniger kan dan wel overtollige olie uit de T-zone verwijderen, maar het kan ook de droge huidzones irriteren.

Zoek naar een goede reiniger die terwijl je overtollige olie, make-up en vuil verwijdert maar toch zacht is. Dit is ideaal voor een gecombineerde huid omdat we niet willen dat de drogere huid overmatig geïrriteerd wordt.

Er bestaan ook reinigers die de huid hzdrateren (bijvoorbeeld met hyaluronzuur). Als u last heeft van extreem droge plekken op de huid, is dit een product dat u kan overwegen.

Gezichtstoner

Goede toners herstellen de pH-waarde van de huid. Ze hydrateren de huid en maken gladder en egaler.

Serum

Een serum is goed voor de erg droge delen van de huid doordat deze intensief hydrateert.

Vochtinbrengende crème

Voor een gecombineerde huid is het belangrijk om een vochtinbrengende crème te kiezen met een lichte consistentie die de huid met gemiddelde sterkte rehydrateert - d.w.z. niet te sterk. Kortom, de huid heeft altijd vocht nodig, zelfs vette huidgebieden. Maar overdrijf in het begin niet. Later kunt u altijd verschillende producten proberen met verschillende mate van rehydratie. Daarnaast kan de crème best ook beschermen tegen omgevingsinvloeden.

Een gezichtsolie kan ook worden gebruikt bij een zeer droge huid. Hieronder meer hierover.

Gezichtsolie

Omdat het hoofdbestanddeel van gezichtsolie olie is, is het niet geschikt voor vette delen van de huid. Het is echter ideaal voor de drogere delen van het gezicht. Gebruik dus alleen daar een gezichtsolie en masseer deze zachtjes in. Best kiest u een olie met een lichte consistentie.

Gevolgtrekking

Nu u weet waar u op moet letten met een gecombineerde huid, vraagt u u misschien af of deze tips u echt zullen helpen. Het antwoord is: misschien. Ieder mens is anders en dus heeft ieder mens een unieke huid met eigen wensen. Wat voor anderen een grote hulp kan zijn, kan voor u niet nuttig zijn. Het motto is proberen totdat u het juiste product vindt, dat zeker en vast bestaat.