25 manieren om de huid te kalmeren

25 manieren om de huid te kalmeren

Is uw huid onvoorspelbaar? Vandaag is alles in orde en overnacht niet? Neem dan een kijkje naar onze 25 tips voor een gezondere huid.

 1. Verander je reinigingsritueel.Vermijd agressieve reinigers en uitdrogende alcoholen. Kies in plaats daarvan voor een verzachtende, voedende reiniger om je huid in balans te brengen en te laten stralen.
 2. Terug naar de basis
  Als je een onzuivere huid hebt, is het verleidelijk om zoveel mogelijk aan het probleem te doen, dat wil zeggen, alle mogelijke middelen aan te grijpen en te proberen. Dit is vaak contraproductief. Ga terug naar een eenvoudige reiniger en remedie om de huid gehydrateerd te houden totdat je huid kalmeert.
 3. Slaap je mooi
  Geef je huid de kans om te herstellen en regenereren door voldoende te slapen. Een goede nachtrust helpt ook stress te verminderen, wat essentieel is voor een gezonde huid.
 4. Essentiële vetzuren voor huidbalans
  Voeg essentiële vetzuren toe aan je routine voor hun ontstekingsremmende eigenschappen en hormonale balans.Een aanrader voor iedereen die last heeft van huidonzuiverheden, hormonale acne, eczeem etcetera.
 5. Een huid-dagboek bijhouden.
  Schrijf op welke producten je gebruikt, wat je eet, hoeveel lichaamsbeweging je doet en welke huidveranderingen je opmerkt. Hierdoor kun je patronen ontdekken - misschien is uitslag gerelateerd aan een bepaald voedingsmiddel?
 6. Peelings voor vernieuwing
  Een zachte, regelmatig aangebrachte peeling ondersteunt de vernieuwing van de huidcellen door dode huidcellen te verwijderen en de gezonde, frisse huid eronder bloot te leggen.
 7. Geef het tijd
  Gun je huid twee tot vier weken om aan nieuwe producten te wennen, voordat je overstapt, tenzij irriatie optreedt. Als het gewenste effect nog steeds niet optreedt, kun je iets nieuws proberen.
 8. Geen synthetische stoffen
  Kies producten zonder synthetische en irriterende natuurlijke ingrediënten om huidproblemen te voorkomen.
 9. ... maar pas ook op voor irriterende natuurlijke ingrediënten
  In hoge concentraties kunnen zelfs volledig natuurlijke ingrediënten zeer irriterend zijn voor de huid. Te veel etherische oliën zijn bijvoorbeeld erg irriterend voor de huid.
 10. Fris beddengoed voor een frisse huid:
  Verander regelmatig je beddengoed, vooral je kussensloop, om huiduitslag te minimalisereniën.
 11. Stressmanagement voor een stralende teint:
  Beheers stress met ontspanningstechnieken zoals ademhalingsoefeningen, yoga en meditatie voor een gezonde, stralende huid.
 12. Regelmatige gezichtsmassages
  Gezichtsmassages helpen bij de lymfedrainage en helpen de huid stralend en stevig te houden - zonder dat er aanvullende producten nodig zijn. Zorg dat de massage zacht is.
 13. Maakje telefoon en make-upborstels schoon
  Reinig regelmatig je telefoon en make-upborstels om bacteriën te verminderen en huidirritatie te voorkomen.
 14. Hydratatie is belangrijk
  Zelfs een vette huid kan vatbaar zijn voor uitdroging. Neem een lichte vochtinbrengende crème die snel wordt opgenomen en gebruik deze regelmatig. Na verloop van tijd wordt de huid meer in balans.
 15. Let op je dieet
  Vermijd geraffineerde suikers en zuivelproducten om ontstekingen te verminderen en huidproblemen te voorkomen en schrijf alles op in je dagboek.
 16. Behoud je pH-balans
  Kies producten die de natuurlijke pH-balans van je huid respecteren om een gezonde huidbarrière te behouden.
 17. Drink genoeg
  Het lichaam en dus ook de huid kunnen n alleen goed functioneren als je voldoende drinkt. Drink minimaal 1,5 liter per dag.
 18. Zorg goed voor jezelf
  Probeer elke dag iets te doen waar je blij van wordt. Het maakt niet uit wat het is. Dit kan een ontspannend bad zijn, een wandeling in de natuur of kijk naar een film. Het belangrijkste is dat je ervan geniet.
 19. Zet de thermometer lager
  Hete lucht bevat minder vocht waardoor de huid sneller uitdroogt.Zorg ervoor dat het niet te warm is.
 20. Stop met krabben
  Als de huid onzuiver is of jeukt, is de drang om te krabben vaak erg sterk. Weersta de drang om te krabben om verdere irritatie en ontsteking te voorkomen
 21. Gebruik ontstekingsremmende middelen
  Vind natuurlijke ontstekingsremmers om de balans van de huid te herstellen. Veel van deze natuurlijke ontstekingsremmers kalmeren ook de huid - zo sla je twee vliegen in één klap.
 22. Blijf positief
  De weg terug naar een evenwichtige, gezonde huid is een moeilijke reis met vele omwegen. Elke stap is een leermoment op weg naar een gezondere huid.
 23. Kies de juiste douchegel
  Een plotselinge, droge, jeukende huid kan het gevolg zijn van het gebruik van de verkeerde douchegel. Probeer verschillende middelen, er is er een die bij je past, het is gewoon een kwestie van deze te vinden.
 24. Voed je huid
  Gebruik gezichtsolie rijk aan omega-3 en -6 vetzuren om je huid te voeden en te regenereren.
 25. Haal deskundig advies
  Aarzel niet om hulp te vragen bij huidproblemen. Een deskundige kan je helpen de juiste oplossing te vinden.