Gezonde huid, zelfs in de koudste winter

Gezonde huid, zelfs in de koudste winter

Wist je dat onze huid 10% minder olie aanmaakt als het kwik met 10 graden Celsius daalt? In de winter wordt onze huid van nature droger, ongeacht ons huidtype, omdat de luchtvochtigheid gemiddeld lager is dan in de zomer.

Dit is echter niet de enige factor die ervoor zorgt dat de huid droger wordt. Droge lucht die door airconditioners wordt verdreven, heeft ook een nadelige invloed op de huid. De huid wordt niet alleen droger, maar ook trekkerig en trekkerig, waardoor speciale zorg nodig is.

Hier zijn een paar methoden om de huid tijdens de winter op een zachte manier effectief te verzorgen - ongeacht jouw huidtype.

Afschilfering, minus de huidirriterende bijwerkingen

Wanneer de huid schilferig wordt, kan het gebruik van gezichtsscrub wonderen doen. Maar pas op, niet alle exfoliators zijn hetzelfde of bieden dezelfde positieve voordelen voor de huid. Een zachte peeling met ronde korrels verwijdert dode huidcellen, waardoor de huid volgende cosmetica, zoals vochtinbrengende crèmes en gezichtsoliën, beter kan opnemen.

Een druppel olie

Het is een goed idee om in de winter voor een gezichtsolie te kiezen. Gebruik de olie alleen of meng een paar druppels met een vochtinbrengende crème om het vochtgehalte van de huid te behouden en deze te beschermen tegen droge lucht. Masseer eenvoudig 2 - 3 druppels olie op een schone, licht vochtige huid.

Voed de droge huid

Gebarsten lippen en ruw uitziende handen komen bij vele mensen vaak voor tijdens de koudere maanden van het jaar. Een droge huid heeft de hele dag vocht nodig om te herstellen. Hoewel cosmetica de huid van buitenaf kan voorzien van de benodigde hydratatie, vereist het ook hydratatie van binnenuit. Zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft met water, groene thee of suikervrije vruchtensappen. Vermijd alcohol en koffie die uitdroging kunnen veroorzaken.

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen helpen om de huid in balans te houden. Dit zijn onder meer voedingsmiddelen met veel onverzadigde vetzuren, zoals noten, zaden en zalm. Een gezonde dosis vitamine A is essentieel. Deze vitamine zit in kleurrijk fruit en groenten.

Verminder de tijd die nodig is om te douchen

Een lange warme douche klinkt verleidelijk, maar heeft zijn eigen bijwerking. Heet water dehydrateert de huid en trekt het benodigde vocht naar buiten. Water op de huid verdampt en ontdoet de huid van natuurlijke oliën die dienen om de elasticiteit en soepelheid van de huid te behouden. Het wordt aanbevolen om niet langer dan 15 minuten te douchen met lauw water.

Zorg ervoor dat je milde zeep en douchegel gebruikt. Tijdens de winter is de huid al genoeg gespannen. Agressieve verzorgingsproducten kunnen de huid alleen maar verder verergeren. Het is het beste om te kiezen voor verzorgingsproducten die alcohol- en geurvrij zijn.

Hydrateer de huid na het reinigen met crèmes op oliebasis om uitdroging te voorkomen. Producten met avocado-olie en/of sheaboter zijn ideaal.

Juiste kleding

Een droge huid lijdt onder contact met stoffen die krassen veroorzaken, maar ook wanneer ze wordt blootgesteld aan de elementen, zoals wind en de zon, waarvan de laatste vaak door velen wordt vergeten in de winter. Zorg ervoor dat de kleding die wordt gedragen geen irriterend effect op de huid heeft. Katoen en zijde zijn goede keuzes omdat ze de huid laten ademen. Reinig de kledingstukken met milde reinigingsmiddelen om ongewenste huidreacties te voorkomen.

Met deze veranderingen aangepast aan de wintertemperaturen, kan de huid goed blijven functioneren, hoe laag het kwik ook daalt.