Vijf tips voor droge lippen

Vijf tips voor droge lippen

Welke trucjes helpen echt tegen gebarsten en gebarsten lippen? Wij hebben eenvoudige hacks en producten verzameld waarmee je in een mum van tijd weer zachte, soepele lippen krijgt!

1. Water

Lippen hebben niet de talgklieren die de huid normaal gesproken soepel houden. Ze drogen daarom sneller uit. Om te voorkomen dat ze zo snel uitdrogen, moet je elke dag minstens twee liter water of ongezoete thee drinken.

Tip: Je kunt het beste 's ochtends beginnen met een groot glas water om je bloedsomloop en stofwisseling te stimuleren.

Ecco Verde aanbeveling: De drinkwekker van Ulla herinnert je eraan om regelmatig naar je waterfles te grijpen.

2. Koester en verzorg

Veel lipverzorgingsproducten bevatten minerale oliën, die onze lippen nog meer uitdrogen en bovendien schadelijk zijn. Het is belangrijk om producten te kiezen die vrij zijn van minerale oliën, microplastics of palmolie en in plaats daarvan vol zitten met voedende ingrediënten zoals jojoba-olie en sheaboter.

Tip: Zoek naar biologische en dierproefvrije alternatieven. Dan help je niet alleen je lippen.

3. Speekselvrije zone

Het klinkt grappig, maar ons instinctieve gedrag om onze droge lippen te likken om ze te hydrateren werkt averechts. Speeksel verdampt namelijk op de lippen, waardoor ze verder ontvetten en ruw aanvoelen.

Tip: Verleid jezelf op een verstandige manier! Het beste is om altijd een drinkfles in de buurt te hebben en af en toe een slokje te nemen!

Ecco Verde aanbeveling: Roestvrijstalen drinkfles van soulbottles.

4. Peeling for a softer feeling

Je moet je lippen een keer per week scrubben. Lipscrubs kunnen wonderen doen, omdat ze dode huidcellen verwijderen en de lippen ontvankelijker maken voor de volgende verzorging!

Tip: Meng honing met suiker en masseer in met ronddraaiende bewegingen.

5. Lipstick break

Als je lippen voortdurend ruw en droog zijn, moet je lippenstift en lipgloss een tijdje vermijden! Deze producten onttrekken namelijk bij elke keer aanbrengen vocht aan de huid van de lippen en verlengen het lijden onnodig. Je kunt je voorlopig beter richten op voedende producten!

Tip: Als je toch voor een gekleurde finish gaat, zorg er dan voor dat je een rijke, verzorgende basis aanbrengt voordat je lippenstift aanbrengt!

Ecco Verde aanbeveling: De Plantcolor™ lipstick van HURRAW! combineert verzorging en kleur.