Verzorgingstips voor zomervoeten

Verzorgingstips voor zomervoeten

In de winter durven we onze voetverzorging wel eens te verwaarlozen. Niet gek, als je bedekt dat tijdens de koude maanden onze voeten verstopt zitten in knusse, warme sokken of ze zitten vast in laarzen. Niemand ziet je voeten dus ze worden snel vergeten. Met de lente in het land, maken laarzen plaats voor sandalen en slippers. Afgeschilferde nagels en eelt staan niet zo mooi, mensen schamen zich voor hun voeten en worden dan weer in sneakers weggestoken.

Voor het zover is kan je best regelmatige tijd maken voor je voeten en deze de zorg geven die ze verdienen. De voeten vragen na een lange winter wel meer zorg dan een nagelvijl en wat creme. De zorg kan best uitgebreider zijn:

  • Begin met een ontspannend voetbad. Dit brengt je meteen in een ontspannen sfeer terwijl het tegelijk ook goed voor je voeten is.Voeg aan je lauwwarm voetbad verzorgende olie of bloemenextracten. Als alternatief kan ook olijfolie gebruikt worden. Laat de voeten ongeveer twintig minuten weken.
  • Dan is de eeltvorming aan de beurt. Vooral op plaatsen waar we veel druk op onze voeten ervaren, ontstaat er eelt als extra beschermingslaagje. De gemakkelijkste manier om overtollig eelt te verwijderen is met een puimsteem. Wees voorzichtig, door het voetbad wordt de huid zachter en kan je jezelf gemakkelijker verworden als je niet merkt hoeveel je al verwijderd hebt.
  • Als u eenmaal van het eelt af bent, kunt u beginnen met een peeling. Hiermee worden overtollige huidschilfers verwijderd. In plaats van een peeling te gebruiken, kunt u uw voeten met zout wrijven voor hetzelfde effect.
  • Laten we nu voor de nagels zorgen. Breng ze met een vijl of nagelknipper in de juiste vorm. Overtollige nagelriemen kunne worden verwijderd of teruggeschoven worden met bijvoorbeeld een houten stokje.
  • Gelakte nagels of niet, de keuze is aan jou. Als je besluit je nagels te lakken, dan heb je keuze genoeg: van kleurloos tot felle vrolijke kleurtjes en alles hiertussenin. Kies je voor een sterke, opvallende kleur dan is het een goed idee om een toplaag te gebruiken zodat de kleur langer meegaat.
  • Breng als laatste stap veel crème aan op je voeten, als de laklaag droog is.

Door het volgen van deze stappen staat niets een zomer vol leuke sandalen in de weg. Na de verzorgingsroutine kunnen je favoriete teenslippers de kast weer uit.

Alle voetverzorgingsproducten van Ecco Verde vind je hier.