Ectoïne

Ectoin

Ectoin® is een aminozuur dat voornamelijk wordt geproduceerd door micro-organismen in de natuur en dat beschermt tegen hitte, UV-stralen en hoge zoutconcentraties. Het wordt ook industrieel geproduceerd, op basis van bacteriële werkvoorraden in laboratoria.
Ectoïnen zijn moleculen die grote hoeveelheden water binden en het vermogen hebben om de concentratie van water in de cellen te stabiliseren en als gevolg daarvan de gevolgen van UV-stress op de huid verminderen. Ectoïne vermindert ook het afbraakproces van huidcellen door middel van andere externe invloeden, zoals oppervlakteactieve stoffen, warmte of koude. De eigen eiwitproductie van de huid wordt veroorzaakt doordat UV-stralen worden gestimuleerd. Vanwege het feit dat Ectoin® geen actief UV-filter is, wordt het mogelijk niet als een zonbeschermingsfactor beschouwd.
Ectoin® heeft hydraterende, barrière regulerende, stabiliserende en kalmerende eigenschappen op de huid. Al deze eigenschappen maken het geschikt voor de verzorging van droge, gevoelige en rijpe huid, evenals zonbeschermingsproducten.


Producten met Ectoïne: