5 Mythes over een Droge Huid

5 Mythes over een Droge Huid

Droge huid is voor velen een probleem. Maar er zijn nog veel verzorginsmythes die zelfs een negatief effect kunnen hebben.

Als we problemen hebben met een droge huid, is het eerste instinct vaak om gewoon de dikste, vettigste crème aan te brengen en op het beste te hopen. Maar dat is niet echt een goed idee, omdat het meer kwaad dan goed voor de huid kan doen. Hier presenteren we vijf mythes over een droge huid, de gevolgen die ze kunnen hebben en wat u kunt doen.

Droge huid is een winterprobleem

Hoewel een droge huid vooral vaak voorkomt in de wintermaanden, wanneer de luchtvochtigheid het laagst is, kan deze het hele jaar door verschijnen.

In de zomer leiden airconditioning, intensieve UV-straling, zout water en chloor tot schilferige, opwindende huid. Het warmere weer kan er ook voor zorgen dat de huid van binnenuit uitdroogt - dus het is vooral belangrijk om je hydratatie te verhogen wanneer je op vakantie bent of in een warm land woont.

Je moet meer water drinken

Het drinken van meerdere liters water per dag is helaas niet de remedie voor een echt droge huid, omdat het vocht verliest vanwege de niet goed functionerende beschermende barrière.

Als je ervoor zorgt dat je twee liter per dag drinkt (en ook waterrijke voedingsmiddelen zoals komkommer of watermeloen eet), help je de essentiële functies van de huid, maar het maakt alleen een echt verschil voor gedehydrateerde huid, niet voor de droge huid.

Je hebt een sterkere vochtinbrengende crème nodig

Zeer vettige crèmes zijn niet alleen ongemakkelijk, als uw huid meer is gedehydrateerde dan droog, kunnen ze ook problemen veroorzaken, zoals huiduitslag.

Natuurlijk moet men altijd kunstmatige ingrediënten zoals siliconen of minerale olie vermijden en in plaats daarvan vochtinbrengende middelen gebruiken die de natuurlijke huidbarrière actief ondersteunen. Hiervoor zijn er bijvoorbeeld crèmes met jojoba of avocado-olie en een hoog watergehalte om de huid langdurig van vocht te voorzien zonder te stikken onder een laag vet.

Peelings maken droge plekken erger

Exfoliëren met zeer harde, scherpe korrels kan de huidbarrière beschadigen en de droogheid verergeren, maar helemaal niet exfoliëren kan ertoe leiden dat onze huidverzorgingsmaatregelen niet langer effectief werken.

Een of twee keer per week een zachte peeling gebruiken helpt om dode huidcellen te verwijderen. Hierdoor kunnen andere huidverzorgingsproducten beter in de huid doordringen.

Droge huid heeft gewoon meer olie nodig

Droge huid komt door een gebrek aan natuurlijke oliën, maar het heeft ook vocht nodig; Gezichtsolie alleen kan de huid niet van genoeg verzorging voorzien. Om ervoor te zorgen dat de huid een evenwichtige toevoer van vloeistoffen en voedingsstoffen ontvangt, moet u 's ochtends een vochtinbrengende crème gebruiken en 's avonds een gezichtsolie.

Bij Ecco Verde vindt u een grote selectie huidverzorgingsproducten. Velen van hen zijn ook geweldig voor de verzorging van een droge huid. Maar er is natuurlijk iets voor elk huidtype.