Gezichtsreiniging: Maak jij deze fouten ook?

Gezichtsreiniging: Maak jij deze fouten ook?

Wij doen het allemaal wel eens, ons gezicht niet volledig reinigen. Gewoon snel onder de douche, of gaan slapen met je make-up nog op. Terwijl wij allemaal weten hoe belangrijk een goede reiniging is!

Als je de tijd neemt om je gezicht te reinigen moet je jezelf ook de vraag stellen: Doe ik het wel goed? Hier zijn de meest voorkomende fouten bij de gezichtsreiniging.

Snel is slecht

Ook als je moe bent na een lange dag moet je de reiniging niet gehaast doen. Geef nog niet toe aan de drang om het bed in te duiken, tenminste niet voordat je gezicht goed is gereinigd. Je huid zal je dankbaar zijn.

Waarom masseer je je gezicht niet tijdens het reinigen? Dat helpt om de stress van de dag af te bouwen, en je slaapt ook nog eens beter.

Het water is te heet

Als we ons gezicht met heet water wassen kunnen de poriën beschadigd raken, en je kan de natuurlijke oliën die je gezicht beschermen wegwassen, waardoor je huid vatbaar wordt voor roodheid en droogheid.

Je kunt het beste lauwwarm water gebruiken. Je kunt ook een doek nat maken, het uitwringen en het een paar seconden zachtjes tegen je gezicht drukken. Hiermee maak je make-up en vuil alvast los voordat je begint met een cleanser.

Je hebt niet de juiste cleanser

Ieder mens is anders, en voor je huid geldt dat ook. Bovendien kunnen agressieve inhoudsstoffen een oorzaak zijn voor een hele reeks aan huidproblemen.

Als je je na de reiniging gedurende korte tijd het gevoel hebt dat je huid té schoon is, kan dat een teken zijn dat dat de natuurlijke beschermende oliën van de huid zijn gewassen door sulfaten of alcohol.

In dit geval is het belangrijk om over te stappen naar een mildere gezichtsreiniger.

Aggressieve peelings

Peelings zijn goed voor de huid - wanneer ze geen agressieve inhoudsstoffen bevatten. Dat kan de huid zelfs beschadigen. Vermijd daarom 2-in-1 producten met geïntegreerd peelingeffect.

Eén of twee keer per week is een goede hoeveelheid voor een peeling, maar niet vaker.

Te veel producten

Denk je na over dubbele reiniging? Geen goed idee. Laat je er niet toe verleiden om te veel producten voor gezichtsreiniging te gebruiken.

Traditionele schuimende cleansers of make-up verwijderaars bevatten vaak sulfaten, alcohol en synthetische geurstoffen die de huid beschadigen en spannend aanvoelen. Daarna helpen ze echter niet meer.

Voor een tweede reiniging kun je het beste een kleinere hoeveelheid van je normale cleanser gebruiken. Je kunt ook kokosnootolie gebruiken om oogmake-up te verwijderen.