Heb ik een oogcrème nodig?

Heb ik een oogcrème nodig?

Velen van ons zijn in conflict als het gaat om de vraag of een oogcrème nodig is in onze schoonheidsroutine of niet. We zijn hier om wat licht op de zaak te schijnen. Oogcrèmes hebben de neiging aan de duurdere kant te zijn en vaak kan men aarzelen of de delicate huid onder de ogen echt zou profiteren van deze speciale cosmetische producten. We zullen zoveel zeggen, oogcrèmes zijn niet essentieel, maar hebben hun eigen voordelen. Laten we de feiten eens nader bekijken.

Harde feiten

De huid rond de ogen is bijzonder dun en heeft geen talgklieren, wat betekent dat deze geen olie kan produceren. Tegelijkertijd is dit gebied gevoelig voor droogte en fijne lijntjes. Een oogcrème die rijk is aan voedende en ontstekingsremmende ingrediënten zoals essentiële vetzuren of echium, kan het gevoelige gebied helpen ondersteunen door het te voorzien van het benodigde vocht.

Delicate balans

De ogen zijn uitzonderlijk gevoelig en kunnen gemakkelijk jeuken of tranen. Het is dus van vitaal belang dat de productkeuze bij het kiezen van een oogcrème geen irriterende ingrediënten zoals alcohol of synthetische geurstoffen bevat.

Hoe te gebruiken

Voor het beste resultaat wordt het aanbevolen om 's ochtends na een toner, maar voorafgaand aan het aanbrengen van dagcrème aan te brengen. Dep de crème zachtjes langs het bovenste jukbeen en laat het gebied rond de ogen de crème naar het gebied rond de ogen trekken. Dit zorgt ervoor dat de optimale hoeveelheid vocht door de huid wordt opgenomen.

Tip: Stimuleer de huid rond de ogen zachtjes door de crème licht in de huid te masseren en met uw ringvinger zachtjes in de huid rond de oogkassen te tikken. Onthoud, als het gaat om oogcrèmes, is minder meer. Het is het beste om een dunne laag crème aan te brengen voor een betere opname. Als er te veel crème op het gevoelige gebied wordt aangebracht, kan dit leiden tot zwelling en irritatie.

UV-bescherming - ALTIJD

Of u nu oogcrème aanbrengt of niet, het is van essentieel belang om de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon met behulp van minerale SPF, omdat deze onmiddellijk na het aanbrengen onmiddellijk bescherming bieden. Zonnebrillen, make-up met een SPF van 30 of hoger en een hoed zijn belangrijke aanvullende beschermingsmaatregelen.

Productaanbevelingen

Bij Ecco Verde hebben we een brede selectie oogcrèmes . We raden de Pai Skincare Echium & Argan Gentle Eye Cream aan als je nieuw bent met oogcrèmes. Deze oogcrème is uitstekend voor gevoelige ogen en huid die gevoelig zijn voor irritatie. Het kalmeert en verzacht fijne lijntjes en rimpels. De ultralichte formule wordt snel geabsorbeerd door de huid en is ideaal voor gebruik op een droge en eczeemgevoelige huid dankzij de ontstekingsremmende en voedende eigenschappen.