Travel Essentials: Welke cosmetica moet je zeker meenemen op reis

Travel Essentials: Welke cosmetica moet je zeker meenemen op reis

De volgende reis staat voor de deur. Afhankelijk van hoe lang je onderweg bent, komt ook de vraag welke de essentiële reisgenoten voor de huid zijn. Reizen is leuk, maar ook vermoeiend voor lichaam en geest en ook onze huid ondervindt de effecten ervan. Toch willen we er uitgerust en fris uitzien als we onze bestemming bereiken. Hiervoor is de juiste zorg belangrijk.

Huidverzorging

Oog- / gezichtsmasker

Slapen is vaak moeilijk, ook als je 's nachts reist. Je zitplaats is ongemakkelijk, de medereizigers zijn luid, fel neonlicht verblindt de ogen - donkere kringen en gezwollen ogen zijn hiervan vaak het resultaat. Een ontspannende pauze voor de ogen is nu aan de orde en dit kan het beste worden gedaan met een oogmasker . Dit voorziet de toch al zeer gevoelige huid rond de ogen van hydratatie en alle belangrijke voedingsstoffen. Vooral aloë vera en cafeïne zijn hier belangrijk. Als alternatief kunt u ook een masker voor het hele gezicht gebruiken - de rest van het gezicht heeft immers ook behoefte aan verzorging.

Oog creme

Oogcrèmes verzorgen de gevoelige huid rond de ogen. Dit helpt de bloedcirculatie te bevorderen en donkere kringen te verlichten. Daarnaast wordt roodheid verminderd en worden droge plekken verzorgd. Crèmes met cafeïne zijn ideaal.

Oog verzorgend serum

Een slopende reis leidt tot een gestreste huid en de gestreste huid is bleek en dof. Een oogverzorgingsserum is een goed idee omdat het de huid laat stralen en glans geeft.

Zonnebescherming

Wat je nooit mag vergeten, is een zonnebrandcrème . Niets is zo slecht voor je huid als UV-straling, zeker als het om rimpels gaat.

Reis make-up

Laten we eerlijk zijn: met een enorme make-uptas rondzeulen tijdens het reizen is gewoon vervelend. Maar je kunt ook niet zonder make-up. Als u ruimte wilt besparen, kan je bijvoorbeeld 2-in-1-producten gebruiken. Voor de rest zijn hier een paar echt belangrijke make-upartikelen die u niet mag missen:

Een concealer helpt bij roodheid, stresspuistjes of een doffe huid. Deze zijn in vele tinten verkrijgbaar en zorgen voor een egale teint.

Een mascara mag niet ontbreken. Er is geen alternatief voor lange wimpers. Vergeet ook de kohl of eyeliner niet.

Voor een zachte glans, een bronzen gloed, is een All Over Glow de oplossinmg. Het product kan op het gezicht en lichaam worden gebruikt en zorgt voor zomerse highlights.