Wereldborstkankerdag: wij doneren aan Pink Ribbon

Wereldborstkankerdag: wij doneren aan Pink Ribbon

Helaas is borstkanker nog steeds de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Met 17,5% is borstkanker helaas de nummer één vorm van kanker waaraan de meeste vrouwen overlijden.

De diagnose borstkanker is echter niet langer een doodvonnis op zich: als het in een vroeg stadium wordt ontdekt en de tumor wordt gelokaliseerd, kan ongeveer 90% van de patiënten worden genezen. Volgens schattingen zou ongeveer de helft van alle borstkankerslachtoffers nog in leven kunnen zijn als we op een gezondere levensstijl letten, maar ook gedisciplineerder gebruik maken van het uitgebreide preventieve zorgaanbod.

Mogelijke oorzaken van borstkanker variëren van overgewicht, een ongezonde levensstijl - slechte voeding, weinig lichaamsbeweging, alcohol en nicotine tot diabetes type 2. Dit is echter nog niet wetenschappelijk bewezen.

Daarom is preventieve zorg zo belangrijk: borstpalpunctie door een gynaecoloog en mammografie zijn de officiële methoden van preventieve zorg. Het belangrijkste is echter dat u uzelf regelmatig controleert. Deze ongecompliceerde methode kan praktisch altijd en overal worden toegepast. En het is niet afhankelijk van de beschikbaarheid van artsen, afspraken en werktijden. Dit is de snelste manier om veranderingen te herkennen en indien nodig direct een afspraak met een arts te maken.

Zelfzorg & voorzorgsmaatregelen

Het regelmatig masseren van de borsten is niet alleen ontspannend en rustgevend, maar draagt ook aanzienlijk bij tot de gezondheid van de borsten. De massage met een goede massageolie vol antioxidanten stimuleert de stofwisseling en brengt het lymfesysteem op gang. Dit helpt om afgezette stoffen uit het borstweefsel af te voeren. Het bevordert ook de bloedcirculatie, waardoor de toevoer van voedingsstoffen naar de huidcellen toeneemt. De huid wordt zacht, en ziet er vol en gezond uit.

Daarnaast versterken borstmassages het bewustzijn van je eigen lichaam en de band met jezelf!

Wij willen meer aandacht besteden aan borstgezondheid, en alle vrouwen overtuigen van het belang van borstkankerpreventie. Zelfmassages zijn daarvoor essentieel, evenals preventieve onderzoeken.

Spread the word!

Praat erover met je moeder, zus of beste vriendin. Helaas weten veel mensen nog steeds niet hoe eenvoudig preventie kan zijn en hoe belangrijk het is!

1 oktober markeert de start van de borstkankermaand. We doneren €1 per geplaatste bestelling aan de Pink Ribbon-inzamelingsactie ter ondersteuning van de campagne "Krebshilfe Steiermark". Bestel vandaag nog!

#breastcancerawareness
#breasthealth
#pinktober
#checkyourboobs
#knowyournormal