Hoe persoonlijke verzorging goed voor de planeet kan zijn

Hoe persoonlijke verzorging goed voor de planeet kan zijn

Het verminderen van plastic afval gemakkelijker gemaakt!

We worden allemaal bewustere consumenten, letten bij het winkelen op buitensporige verpakkingen en vullen herbruikbare koffiebekers en waterflessen in plaats van wegwerphouders te gebruiken. Maar één grote veroorzaker van milieuverspilling die we misschien wel elke maand verwaarlozen, zijn onze verzorgingsproducten. De kleine dingen die je dagelijks doet, kunnen een grote impact hebben op ons milieu, maar kleine acties kunnen een groot verschil maken als je naar het grote geheel kijkt.

Impactvolle dagelijkse routines

Heb je ooit nagedacht over de hoeveelheid afval die elke maand wordt gecreëerd door wegwerpproducten voor menstruatie, de chemicaliën die ze vaak bevatten en die we in ons lichaam stoppen? Of dat de meeste verzorgingsproducten vaak voor 60-85 % uit water bestaan en worden bewaard in wegwerpverpakkingen die over de hele wereld worden verscheept?

Als je het water eruit haalt, kun je de hoeveelheid verpakking verminderen - en de CO2-uitstoot die het gevolg is van verschepen tot een minimum beperken.

De meeste mensen denken hier niet over na. En waarom zouden ze als het gewoon deel uitmaakt van je dagelijkse leven? Maar met kleine veranderingen kom je al een heel eind. En als een gemiddeld huishouden in 1 jaar 24 wegwerpflessen handzeep gebruikt, en het gebruik van menstruatieproducten door één persoon in slechts 2 jaar tijd oploopt tot 528 wegwerpverbanden/tampons, dan creëer je een hoop onnodig afval als je je realiseert dat dit in feite producten zijn die we allemaal elke dag gebruiken.

4 producten die je kunnen helpen om impact te maken

Overschakelen op herbruikbare verzorgingsproducten is een eenvoudige en verantwoorde manier om je dagelijkse routine te veranderen en tegelijkertijd bij te dragen aan een schonere planeet.

AllMatters (voorheen OrganiCup) heeft een zachte hand- en body wash ontwikkeld in poedervorm - of beter gezegd, poeder-tot-schuimzeep. Je neemt je starterskit mee naar huis en mengt de poederzeep eenvoudig met warm water in de recycleerbare aluminium fles die erbij zit. De fles vermindert het aantal wegwerpproducten in de badkamer of keuken en de zeep is gemaakt om langer mee te gaan dan gewone zeep. Met de 3 navullingen die bij de starterkit worden geleverd, heb je zeep voor 5 maanden zonder dat het veel ruimte in beslag neemt in je huis.

Maandelijkse hygiëne kan ook duurzaam zijn

Overschakelen op een herbruikbaar menstruatieproduct is zowel gemakkelijk, gezond voor je en een groenere optie. AllMatters (voorheen OrganiCup) biedt twee alternatieven voor wegwerp maandverband en tampons - de menstruatiecup en menstruatieondergoed.

AllMatters Period ondergoed voelt en ziet eruit als je gewone ondergoed, maar met geïntegreerde lagen van high-tech materialen die allemaal verschillende doelen dienen, van het absorberen van je vloed tot het geven van een veilig gevoel tijdens je menstruatiecyclus.

Afhankelijk van je menstruatie kan menstruatieondergoed worden gebruikt in plaats van een menstruatiecup, maandverband of tampons, of in combinatie met een cup voor extra veiligheid.

Menstruatieondergoed is een geweldige optie voor diegenen die willen overstappen op een herbruikbaar menstruatieproduct, maar er niet van houden om een product te gebruiken die wordt ingebracht zoals de cup. Het menstruatieondergoed is een comfortabel en bewust alternatief voor conventionele producten.

AllMatters menstruatieondergoed is geschikt voor een lichte tot matige vloei en heeft een inhoud van 1-2 tampons. Het is verkrijgbaar in een zwarte bikini-stijl en in 7 verschillende maten (xs-xxxl).

AllMatters (voorheen OrganiCup) biedt ook een gebruiksvriendelijke menstruatiecup, die ontworpen is om geleegd en gewassen te worden tussen de verschillende keren dat je het gebruikt. De menstruatiecup is gemaakt van 100% siliconen van medische kwaliteit, is volkomen veilig in gebruik en verstoort de natuurlijke omgeving van je lichaam niet. Bovendien zit de cup stevig vast zonder risico op lekken, wat betekent dat je het zonder zorgen kunt gebruiken tijdens sporten als zwemmen en yoga.

De AllMatters menstruatiecup is verkrijgbaar in drie verschillende maten, zodat je gemakkelijk de cup vindt die het beste bij je past. En in tegenstelling tot tampons kun je de cup tot 12 uur lang veilig gebruiken, wat betekent dat je het 's nachts in kunt laten.