Let's talk eyeliner!

Let's talk eyeliner!

Welke eyeliner past het beste bij welke oogvorm?

Eyeliners zijn een onmisbaar onderdeel geworden van het hedendaagse make-upspel.

In principe kan alles, hoeft niets. Als je smalle ogen hebt (dat betekent dat de ogen dicht bij elkaar staan) en je de Foxy-look wilt rocken, ga ervoor! De volgende uitleg is slechts een kleine richtlijn en helpt je om je ogen optimaal te benadrukken.

Laten we beginnen!

The Tightline: Een smal lijntje langs je wimperlijn zorgt ervoor dat je wimpers er voller uitzien zonder veel aandacht te trekken. Elke oogvorm kan het dragen.

The Classic: Hier verleng je je tightline iets naar buiten en creëer je zo een kleine maar fijne vleugel. Dit verlengt visueel je oog een beetje, maar niet te dramatisch. Geschikt voor elke oogvorm en voor elke gelegenheid.

The Bold: Nu wordt het dramatisch. De boldliner is bijzonder geschikt voor cateye lovers en ziet er bijzonder mooi uit in combinatie met een nude lip. Deze eyelinertechniek is meer geschikt voor amandelvormige en ronde ogen met een beter zichtbaar ooglidoppervlak. Bij hangende oogleden kan de vleugel door het teveel aan huid naar beneden gaan.

C-Wing: De eyeline voor hangende oogleden en diepliggende ogen: Voor deze eyelinertechniek begint u met de vleugel en kijkt u recht vooruit in de spiegel. Vervolgens verbindt u uw vleugel in een C-vorm met uw bovenste wimperlijn. Ja, met je ogen dicht kan je liner er iets anders uitzien dan je gewend bent. Maar met het oog open kan iedereen je vleugel zien, wat vaak niet mogelijk is met diepliggende ogen of hangende oogleden, omdat de huid erover hangt.

Deze eyeliner is bijzonder geschikt voor diepliggende ogen en hangende oogleden. Als het dekseloppervlak veel beter zichtbaar is, zou de C-vorm te zichtbaar zijn, dus we zouden hier een zwakkere vorm van de gedurfde vleugel aanbevelen.

Foxy Eyes: Het wordt trendy! Door de binnenste ooghoek te verlengen, lijken je ogen langer. Deze is bijzonder geschikt voor ronde en/of kleine ogen en trekt ook optisch je ogen optisch dichter bij elkaar, vandaar dat bijzonder brede ogen baat hebben bij deze techniek. Bij smalle ogen raden wij aan om de binnenvleugel niet te lang te tekenen en de binnenhoek iets te accentueren zodat de ogen niet optisch verder naar binnen worden getrokken.

Smokey Liner: De zachtere versie van de eyeliner. Gebruik hiervoor je favoriete gel eyeliner en blend deze uit met een fluffy kwast. Deze eyeliner is geschikt voor elke oogvorm en past bij elke gelegenheid.

Smokey Outer V: Dit is waar de onderste buitenste wimperlijn is verbonden met de bovenste eyeliner. Dit zorgt voor grotere ogen en een cat-eye-effect, waarvan vooral smalle ogen profiteren, omdat het de ogen visueel uit elkaar trekt. Grote ogen zouden deze techniek eventueel moeten combineren met een Foxy Wing binnenin. De Smokey Outer V ziet er ook geweldig uit met hangende oogleden.

Reverse Cat-Eye: de volgende trend eyeliner. Met de Reverse Cat Eye, de naam zegt het al, schilder je je cat-eye vleugel op de onderste in plaats van je bovenste wimperlijn, wat zorgt voor een zeer interessante look. Deze liner wordt vooral aanbevolen bij hangende oogleden, omdat de hele vleugel zichtbaar is. Voor hangende ogen (de buitenste ooghoek is lager dan de binnenste ooghoek) raden we deze eyeliner af, omdat hij de hangende vorm nog meer kan benadrukken.

We zijn erg blij dat je op zoveel manieren je bovenste en onderste wimperlijn kunt benadrukken. Met dit in het achterhoofd wensen we je veel plezier met Wing-en!

Ons uitgebreide assortiment eyeliner vind je hier . Rechts staan de producten die onze visagiste Sarah heeft gebruikt.