Maakt u deze reinigingsfouten?

Maakt u deze reinigingsfouten?

Gezichtsverzorging wordt vaak verwaarloosd. Niemand maakt zijn gezicht altijd even grondig schoon. Als je geen tijd hebt, is het vaak gemakkelijker om je gezicht kort af te vegen, snel onder de douche af te spoelen of met make-up naar bed te gaan. Ook al kennen we de vele voordelen van goed reinigen.

Maar als we de tijd nemen en ons gezicht echt grondig reinigen, rijst nog steeds de vraag: doen we het goed? Hier hebben we vijf van de meest voorkomende foutjes op een rijtje gezet die moeten worden vermeden:

 • Het water is te heet
  Als we ons gezicht wassen met te heet water, kunnen de haarvaten van de huid beschadigd worden en zo worden de natuurlijke oliën van de huid afgewassen. Dit maakt de huid vatbaarder voor roodheid en droogheid.
  Probeer de temperatuur eens te verlagen en lauw water te gebruiken. U kunt een doek bevochtigen, uitwringen en een paar seconden zachtjes tegen de huid drukken om make-up en vuil gemakkelijker te verwijderen voordat u een reiniger gebruikt.
 • U gebruikt niet de juiste reiniger
  Iedereen is anders en dat geldt ook voor de huid. Reinigers bevatten vaak veel irriterende stoffen die verantwoordelijk kunnen zijn voor een grote verscheidenheid aan huidaandoeningen. Als je na het reinigen dat extra schone gevoel hebt, is dat een teken dat de beschermende oliën van de huid zijn weggespoeld door sulfaten of drogende alcoholen.
  In dit geval is het raadzaam om de reiniger te vervangen. De huid mag nooit trekkerig aanvoelen na het reinigen van uw gezicht.
 • Te veel producten
  Reinig je de huid dubbel? Vaak is het geen goed idee om de huid met te veel producten te overweldigen. Schuimende reinigingsmiddelen en make-upverwijderaars bevatten vaak sulfaten, alcohol en synthetische geurstoffen die de huid irriteren en gespannen maken - zelfs als je daarna een zachte reiniger gebruikt.
  Het is het beste om een kleinere hoeveelheid van dezelfde reiniger te gebruiken voor een tweede keer reinigen, of eerst kokosolie te gebruiken om oogmake-up te verwijderen voordat je gaat schoonmaken.
 • Overhaaste schoonmaak
  Zelfs als u moe bent aan het einde van een lange dag en gewoon meer naar bed wilt, moet u ervoor zorgen dat u niet overhaast gaat reinigen. Je huid zal je dankbaar zijn als je de tijd neemt voor een goede reiniging. Masseer de huid een paar seconden tijdens het gebruik van de reiniger. Dit helpt ook om spanning en stress te verminderen.
 • Agressief peelen
  Te vaak scrubben of het gebruik van onregelmatig gevormde peelingmaterialen kan de huid irriteren. Daarom mogen 2-in-1-reinigingsmiddelen met een exfoliërende werking niet elke dag worden gebruikt.
  Een tot twee keer per week is voldoende om te scrubben. Het is het beste om een exfoliërend product te gebruiken met natuurlijke, bolvormige exfoliërende materialen.